» Login

Beste belangstellende,

U bent op deze website beland omdat u overweegt de universitaire lerarenopleiding te gaan volgen en eerstegraads leraar te worden. Eerstegraads leraren beheersen het vak waarin zij lesgeven op academisch niveau. Iemand die onvoldoende academische kennis van het schoolvak heeft, zal zich die kennis eigen moeten maken voordat hij of zij aan de universitaire lerarenopleiding kan beginnen.

Deze website biedt u de gelegenheid uw (academische) vooropleiding te vergelijken met de vakinhoudelijke eisen die gesteld worden aan eerstegraads leraren. Als sprake is van deficiƫnties in uw kennis ontvangt u een advies hoe u die deficiƫnties kunt wegwerken.

Het opstellen van dit advies is maatwerk. Het proces heeft drie stappen:

  1. U kunt een globale indicatie opvragen van de studielast die u kunt verwachten. U hoeft hiervoor geen account aan te maken.
  2. U kunt een preciezere indicatie van de studielast opvragen wanneer u een account heeft aangemaakt en gedetailleerde informatie over uw vooropleiding heeft ingevoerd.
  3. U krijgt een definitieve indicatie van de studielast wanneer de toelatingscommissie uw gegevens heeft beoordeeld. Daar kan enige tijd overheen gaan. U ontvangt het advies per e-mail.

Omdat het om persoonlijke gegevens gaat, die vertrouwelijk behandeld worden, vragen wij u een account aan te maken. Met het account kunt u inloggen en uw gegevens invoeren.

Het invoeren van uw gegevens moet zorgvuldig gebeuren. Het zal u zeker een half uur kosten.

Succes.

Deze website is een initiatief van de Nederlandse universitaire lerarenopleidingen. Dit is een proefversie die alleen betrekking heeft op de schoolvakken aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde.

Login